facebook

Лариса Лисюк вважає умову допуску до роботи лише тих освітян, які мають сертифікат про вакцинацію або довідку, що не можуть отримати щеплення через стан здоров’я, порушенням її прав, – йдеться у матеріалі Всеосвіта.

Вчителька з Олександрії Кіровоградської області Лариса Лисюк, яку відсторонили від роботи через відсутність сертифіката про вакцинацію від коронавірусу, але вона продовжувала проводити уроки, має сплатити штраф – 17 тисяч гривень. Таке рішення ухвалив Олександрійській міськрайонний суд, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, що, відповідно до змін, внесених до постанови уряду від 9 грудня 2020 року № 1236, з 8 листопада усі педагоги, які не вакцинувались від COVID-19, повинні бути відсторонені від виконання своїх обов’язків.

Ларису Лисюк, вчительку історії та правознавства в Олександрійському колегіумі, відсторонили від роботи, оскільки вона не надала документів про вакцинацію від коронавірусу або довідку про протипоказання до щеплення.

Відомо, що дирекція колегіуму проінформувала педпрацівників належним чином та видала наказ про відсторонення від роботи. Проте вчителька продовжувала викладати у закладі й 11 листопада у колегіум викликали поліцію. Потому вчителька продовжувала приходити у школу, знімала уроки на відео й вела прямі ефіри.

Ларису Лисюк визнали винною за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». Вона має заплатити штраф 17 тисяч та судовий збір 454 гривні. Штраф треба сплатити не пізніше 15 днів з моменту вручення постанови.

Жінка відмовилася коментувати постанову, бо, за її словами, не отримала документ.

Постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення (28 грудня 2021 року). Документ оприлюднили 30 грудня.

Джерело.