facebook

Президент України Володимир Зеленський традиційно у ніч на 1 січня привітав українців із Новим роком. У своїй промові глава держави перерахував перемоги країни у 2021 році.

Зеленський привітав українців із Новим роком 2022 та назвав головні перемоги країни. Відео

Звернення транслювалось на Facebook-сторінці Офісу президента. Серед перемог нашої країни він відзначив виступ українців на паралімпіаді та інших спортсменів, досягнення у сфері авіабудування, сумлінне будівництво військової техніки з Великою Британією та Туреччиною, вітчизняне ракетобудування (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Звернення Зеленського.

Глава держави звернув увагу, що кожен українець різних професій робив внесок у розвиток України. Також Зеленський звернув увагу на лікарів та військових, які захищають нашу країну.

“Головне, щоб усі ви, всі ми були живі й здорові. І збиралися ось так за столом всією сім’єю. Щоб поруч – усі, кого ти любиш, і те, без чого просто жити не можеш. Це сміх дочки, татове бурчання. Очі дружини, посмішка сина. Мамині котлетки, бабусині пиріжки, які настільки смачні, що вже не лізуть, але треба їсти, тому що їх зробила бабуся. Але ж це не головне! Головне – вона жива, вона поруч”, – зазначив президент.

Нагадаємо, минулого року Зеленський також записав новорічні вітання для кожної області України окремо із різними текстами. У кожному зверненні гарант говорив про щось, пов’язане безпосередньо із зазначеним регіоном – наприклад, звертаючись до жителів Черкаської області, згадав про Тараса Шевченка, Вінницьку – про Миколу Леонтовича, Тернопільську – про Івана Марчука. Херсонцям побажав соковитих кавунів, а у зверненні до запоріжців згадав про Хортицю.

Загалом президент бажав українцям у Новому році згоди, достатку та миру.

Джерело.