facebook

В Україні 5 жовтня будуть погодні контрасти.


У суботу, 5 жовтня, частину України охоплять дощі. Похмура погода з опадами буде на заході, у більшості північних і місцями в центральних областях. На решті території все ще очікується аномально тепла, практично літня погода з невеликою хмарністю. Про це повідомляє Погода УНІАН.

На заході України сьогодні буде найхолодніше. Тут стовпчики термометрів покажуть +12°…+16°. Буде похмуро, небо затягне хмарами і в більшості областей пройдуть дощі. Місцями опади будуть сильними.

На півночі України сьогодні теж переважатиме похмура погода з дощами. Стовпчики термометрів тут покажуть +16°…+18°. Тільки в Сумській області повітря прогріється до +23° і буде хмарно з проясненнями та без опадів.

На сході України сьогодні буде сухо. Тут протягом дня очікується невелика хмарність і комфортна температура близько +25°…+26°.У центральній частині України будуть температурні контрасти. На Вінниччині день буде похмурий і дощовий, а повітря прогріється лише до +17°. На решті території буде переважно сухо, мінлива хмарність, а термометри покажуть практично літні +23°…+28°.

Тепла і суха погода з достатньою кількістю сонця чекає сьогодні на жителів півдня. Тут протягом дня буде +25°…+27°, тільки на узбережжі в Одеській області свіжіше – до +23°.

Прикмети погоди 5 жовтня
Якщо листя з берези ще не опало, то сніг ляже пізно. Якщо ж дерева залишилися без листя, то наприкінці січня буде тривала відлига.

Джерело.