facebook

Водіїв каратимуть за “незначний” штраф. Важливо добре знати правила дорожнього руху

За якесь незначне порушення водіїв оштрафують на 30 тис. грн
Для того, щоб не отримати жодного штрафу, водії повинні чітко знати та дотримуватись правил дорожнього руху. Навіть, начебто здавалося, незначне порушення може обернутися величезною сумою штрафу. Про це повідомляє “Твоя Машина”.

Як знають водії, висота протектора автомобільних шин має бути не менше 1,6 мм, проте багато хто забуває про це правило.

Українські водії, які виїжджають за межі України, можуть потрапити в халепу через незнання правил дорожнього руху в іншій країні. Зокрема, польське законодавство приділяє велику увагу стану автомобільних шин і передбачає величезні штрафи за “лису” гуму.

В Україні теж існує правило, що висота протектора автомобільних шин має бути не менше ніж 1,6 мм. Але штраф за це передбачено 340 гривень. Тому більшість українських водіїв просто не пам’ятають про цю “незначну” вимогу правил дорожнього руху, яка насправді дбає про безпеку учасників дорожнього руху.

Однак у Польщі порушення вимог безпеки карається значно жорсткіше. Тому за неналежний стан шин водія можуть оштрафувати на 3 000 злотих (майже 32 000 гривень). Стільки ж доведеться сплатити, якщо шини на автомобілі востаннє замінювалися понад 10 років тому.