facebook

Літні канікули школярам серйозно уріжуть, що придумала влада
В Україні пропонують скоротити літні канікули у школах через серйозні освітні втрати. Вчитися можна або у червні, або у серпні. Про це повідомляється на порталі освітнього омбудсмена України.

На території всієї країни пропонують залишити тривалість навчання для випускників, які наприкінці навчального року складають Національний мультипредметний тест або вступні іспити.

У той же час, у освітнього омбудсмена нагадують, що під час тривалих канікул посилюється освітні втрати, які й так виросли серед українських школярів унаслідок пандемії COVID-19 та війни.

“Влітку частину занять там, де дозволяє ситуація безпеки, можна проводити на вулиці, навчальні програми виконувати у форматі екскурсій, фестивальних програм, майстер-класів, спортивних змагань під час шкільних таборів”, – додали там.

Водночас у Службі освітнього омбудсмена звертають увагу на важливість завчасного інформування про зміни батьків та вчителів шкіл. Тому рішення про зміну тривалості навчального року слід ухвалювати до січня цього року.

Нагадаємо, згідно з чинним Законом України “Про освіту”, рішення про тривалість навчального року приймає Кабінет Міністрів України, проте він має становити не менше ніж 175 навчальних днів.

національних свят тощо.

Загалом тривалість навчального року у країнах коливається від 160 до 200 навчальних днів, а червень чи серпень є місяцями, які діти проводять за шкільними партами.

Також зміна тривалості канікул у деяких країнах залежить від рівня освіти.