facebook

Валютний ринок України демонструє високу волатильність. Незважаючи на спроби Національного банку України згладити коливання курсу гривні, курс долара до гривні залишається дуже непередбачуваним

Національний банк України (НБУ) знову підвищив офіційний курс долара щодо гривні після дводенного періоду зниження.

Докладніше про те, що долар різко рвонув угору, інформує РБК-Україна.

Станом на 19 серпня 2024 року курс долара встановлено на рівні 41,211 гривень за 1 долар, що на 0,0728 гривень вище порівняно з попереднім днем. Незважаючи на незначне підвищення курсу, цей крок відображає тенденцію до зміцнення американської валюти на українському ринку, що може бути пов’язане із загальною економічною ситуацією в країні та за її межами.

Водночас курс євро на 19 серпня зафіксовано на рівні 45,2991 гривні за 1 євро, демонструючи незначне зниження на 0,0064 гривні. Така динаміка свідчить про стабільність європейської валюти, яка, незважаючи на незначні коливання, залишається на рівні, близькому до попередніх днів. Подібна тенденція у валютних курсах відбиває помірну волатильність на українському фінансовому ринку в останні тижні.

На міжбанківському валютному ринку курс долара сьогодні знизився на 14 копійок та встановився на рівні 41,26-41,28 гривень за долар (купівля-продаж), що свідчить про скорочення попиту на валюту серед великих учасників ринку. Цей тренд, ймовірно, пов’язаний із зменшенням активності у секторі зовнішньоекономічних операцій, що також вплинуло на коливання курсу.

На готівковому ринку спостерігається невелике зниження курсу долара на 5 копійок, внаслідок чого він встановився на рівні 41,40 гривень за долар. Це може вказувати на стабільний інтерес з боку населення та бізнесу, які адаптувалися до поточного рівня валютних коливань та налаштовані на підтримку балансу попиту та пропозиції.

Протягом останнього тижня курс долара демонстрував різноманітні вагання. На початку тижня НБУ підвищив курс до 41,34 грн/долар, після чого два дні поспіль було його зниження. Однак, незважаючи на ці зміни, загалом за тиждень курс долара зріс на 10 копійок порівняно з рівнем 41,11 грн/долар, зафіксованим 12 серпня. Ці коливання відбуваються на тлі моніторингу НБУ за валютним ринком, що триває, і його можливого впливу на загальну цінову стабільність у країні.

Джерело.