facebook

Шалена спека накриє всю Україну у найближчі дні

Протягом найближчих днів в Україні очікується прохолодна погода, але вже за кілька днів повернеться спека до 40 градусів. Синоптики вже визначили найспекотніші дати. Однак це не єдине, до чого варто підготуватися — метеозалежні люди можуть відчути вплив нової хвилі магнітних бур.

Погода цього року вередлива як ніколи: то аномальна спека, то зливи. У ніч проти 13 серпня синоптики прогнозували прохолоду, та вже на ранок сказали, що буде потепління, але й без дощів не минеться. Такий прогноз у своєму телеграм-каналі дала синоптикиня Наталка Діденко:

“Вдень у вівторок потепліє до +24+28 градусів, на півночі очікується +20+25 градусів, у південній частині+28+31 градус. Над Україною завтра розташується поле високого атмосферного тиску, тому повсюди буде сухо та сонячно. У Києві 13 серпня також дощі малоймовірні, багато сонця. Найближчої ночі в столиці близько +15 градусів, завтра вдень +23+24 градуси”.

Але прохолода – ненадовго! Вже посеред тижня ставатиме дедалі тепліше:

“Із середини тижня температура повітря почне підвищуватися, причім це підвищення розпочнеться із південного заходу та заходу, потім пошириться на всю Україну. Пік спеки передбачається 16-20 серпня, на сході та півдні спека затримається до Дня Незалежності”.

Про те, що Україну знову накриє нова хвиля спеки “африканського походження”, попереджають й інші синоптики. Кажуть, що вже від 18 серпня температура повітря на частині території зросте до +35+37 градусів. Про це розповіла начальниця відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, повідомляє “РБК-Україна”.

За прогнозом синоптиків, 15 серпня до України з Балкан почне заходити тепле повітря африканського походження. До 20 серпня воно пошириться на всю територію країни:

“Буде підвищення температури вночі до 13-19 градусів, на півдні – до 22 градусів. Денна температура також з 15 серпня підвищиться у південних та більшості західних областей до 30-32 градусів. А 16-17 серпня на півдні та Закарпатті потеплішає до 35 градусів, на решті території – близько 30-33 градусів”.

Джерело.