facebook

Пенсіонерам скасовують виплати. Названо п’ять причин, з яких пенсіонери можуть втратити виплати. Відновити виплати можна за рішенням територіального органу ПФУ протягом 10 днів після з’ясування обставин та наявності умов для поновлення її виплати

Названо п’ять причин, з яких скасовують пенсії
Законом України передбачено невеликий перелік підстав для припинення виплати пенсії. При цьому в деяких випадках (наприклад, якщо пенсіонер із тимчасово окупованої території не пройшов ідентифікацію), її можуть призупинити. Про це йдеться у Телеграм-каналі “Право на захист”.

Виплату пенсій регулює закон “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Відповідно до ст. 49 зазначеного Закону виплата пенсії за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду або за рішенням суду припиняється:

Якщо пенсія призначена на підставі документів, що містять недостовірні відомості;
на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України;
у разі смерті пенсіонера;
у разі неотримання призначеної пенсії протягом шести місяців;
в інших випадках передбачених законом.
Відновлення виплати пенсії провадиться за рішенням територіального органу Пенсійного фонду протягом 10 днів після з’ясування обставин та наявності умов для поновлення її виплати. Виплата пенсії поновлюється у порядку, передбаченому частиною третьою статті 35 та статтею 46 цього Закону.

У разі виявлення недостовірних даних у документах та відомостях, на підставі яких було встановлено та/або провадиться виплата пенсії, рішенням територіального органу Пенсійного фонду України розмір та підстави для виплати пенсії переглядаються відповідно до цього Закону без урахування таких даних.

Джерело.