facebook

Влупить +12 і литиме дощ: синоптики попереджають українців про небезпеку

Спека в Україну почне повертатись вже із середини тижня, кажуть синоптики.

Погода в Україні 13 серпня буде спекотною, але місцями дощовою та грозовою. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У цей день в Україні буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це попереджають жителів східних, більшості центральних, Сумської, Миколаївської, Запорізької областей та Криму.

Синоптик Наталка Діденко попереджає про те, що в Україні 13 серпня вночі в Україні дуже похолоднішає. Температура повітря може опуститися до +12 градусів. Вже із середини тижня в Україну почне повертатись спека. Її пік передбачається 16-20 серпня.

Хто така Наталія Діденко
Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми “Погода з Наталкою Діденко”, пише Вікіпедія.

Погода 13 серпня
В Україні 13 серпня буде мінлива хмарність. Синоптики в цей день прогнозують дощі з грозами на території північно-східних областей. Вітер в цей день буде північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

“Температура вночі 11-16°, вдень 21-26°, на Закарпатті до 30°; у південній частині країни вночі 15-20°, вдень 27-32°”, – йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +33
За даними meteoprog, 13 серпня в Україні буде тепла, але місцями дощова погода. Найтепліше буде в Запорізькій області. Там температура повітря підвищиться до +18…+33 градусів. Найнижча температура буде в Сумській області. Там температура повітря підвищиться до +15…+23 градусів.

Джерело.