facebook

Найспекотніший за всю історію спостережень: вчені вразили заявою про 2024 рік

2024 рік може стати найспекотнішим за всю історію спостережень.

2024 рік може стати найбільш жарким за всю історію спостережень. Про це заявили науковці із Європейської сліжби зміни клімату в інтерв’ю Deutsche Welle.

Вчені зазначили, що липень в цьому році став другим найбільш жарким липнем за всю історію спостережень. Більш жарким був лише липень у 2023 році.

Хоча серія щомісячних температурних рекордів, що тривала 13 місяців, у липні 2024 року перервалася, глобальні температури продовжують демонструвати стійку тенденцію до зростання.

За словами Саманти Берджесс, яка є директором служби зміни клімату, температура буде з роками лише підвищуватись, що призведе до катастрофічних та руйнівних наслідків на планеті. Такі зміни будуть продовжуватися, поки людство не знизить до нуля викиди парникових газів.

В середньому кожного року температура підвищується на 1,64 градуса, саме тому можна стверджувати, що 2024 рік стане найбільш жарким.

У липні більша частина планети, зокрема південна та східна Європи, Північна Америка, Африка, Азія та частини Антарктиди, зазнали аномально високих температур. Лише деякі регіони, як-от північно-західна Європа та частини Австралії, мали більш помірний клімат.

Науковець Джуліен Ніколас, який займається вивченням зміни клімату, зазначив, що температура підвищуватиметься і надалі, тому людство очікують нові температурні рекорди вже в найближчі роки.

Джерело.