facebook

Що відбувається

Діти навчатимуться не п’ять, а шість днів
В Україні не всі школи готові до нового навчального року і через постійні графіки відключення світла. Тепер же заговорили про шестиденне навчання замість п’яти днів. Про це розповідає «Суспільне».

У першому семестрі нового навчального року у Житомирі діти навчатимуться шість днів на тиждень. Додаткові уроки у суботу необхідні для того, щоб узимку продовжити канікули у разі масштабних відключень світла. Після зими навчання у суботу скасують.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомліна, зараз готують рішення про шестиденне навчання, адже у разі тривалих знеструмлень узимку це дозволить продовжити канікули, уникнувши переходу на онлайн-навчання.

“Нам потрібно за ці кілька місяців створити запас, щоб не переходити на дистанційне навчання. Неможливо навчати дітей онлайн, оскільки якість навчання страждає. Ми плануємо, щоб діти ходили до школи та в суботу. Таким чином, ми накопичимо додаткові дні і стежитимемо за ситуацією взимку.

Якщо виникне критична ситуація і триватимуть масштабні знеструмлення, ми зможемо продовжити канікули на місяць чи півтора, або на два тижні, наприклад», — повідомляє він.

Житомирський міський голова повідомив, що наразі тривають консультації зі школами, після чого оприлюднять рішення щодо шестиденного навчання.

Джерело.