facebook

До 42 гривень за долар вже найближчим часом: експерт пояснив, як зростатиме валюта

Долар продовжить свій рух вгору, але переживати не потрібно

Українцям варто готуватися до подальшого зростання курсу долара. Проте, за словами експерта, ці зміни будуть поступовими. Проте надалі українців очікують нові “курсові реалії”.

За словами Тараса Лєсового, начальника департаменту казначейства Глобус Банку, ці зміни будуть поступовими. До кінця липня долар може подорожчати на 1-1,3%.

Експерт прогнозує, що на готівковому ринку долар буде коштувати від 40,7 до 42 гривень, а євро – від 43,5 до 46,5. При цьому різниця між курсами купівлі та продажу залишиться незначною.

Лєсовий зазначає, що хоча долар і дорожчає, ситуація на валютному ринку є контрольованою завдяки діям Національного банку.

Різниця між курсами купівлі та продажу іноземної валюти в банках залишиться на попередньому рівні. Це означає, що різниця між ціною, за якою банк купує валюту у клієнта, і ціною, за якою він її продає, буде становити близько 20-30 копійок для долара і 30-50 копійок для євро. Також, не очікується значної різниці між курсами на міжбанківському ринку та в обмінниках.

Така ситуація на валютному ринку України викликана:

Глобальною економічною нестабільністю

Світова інфляція, підвищення процентних ставок у провідних країнах, геополітичні ризики.

Війною в Україні

Продовження військових дій негативно впливає на економіку країни та довіру інвесторів.

Попит на іноземну валюту

Зростання попиту на долар з боку населення та бізнесу для імпорту та захисту заощаджень.

Джерело.