facebook

Подробиці

Кого із чоловіків випустять за кордон із 1 серпня
Спочатку кожного місяця на українців традиційно чекають різні зміни в тих чи інших сферах життя. Однак, що стосується мобілізації, то тут все залишиться по-старому. А точніше по-новому, якщо говорити про оновлений закон про мобілізацію, що набув чинності 18 травня 2024 року. Повідомляє telegraf.

Заборона виїзду для військовозобов’язаних громадян України, які відповідають віковим обмеженням – чоловікам до 18 років і після 60 років, за певними винятками, залишилася незмінною. Так, під час дії воєнного стану питання перетину кордону громадянами України регулюється ухвалою Кабінету Міністрів України № 57.

Згідно з документом, право виїжджати за територію країни можуть такі військовозобов’язані чоловіки:

Ті, хто з медичних причин отримав дозвіл на виїзд (за станом здоров’я)
за сімейними обставинами
за професією
з метою допомоги ЗСУ
держслужбовці
Однак перед тим, як планувати поїздку за кордон, необхідно ознайомитися з інформацією, яка є на офіційному веб-порталі Державної прикордонної служби України.

Щодо жінок, то згідно із законом громадянки України можуть вільно виїжджати за кордон. Однак не слід забувати, що існують винятки. Так, обмеження на виїзд поширюються на жінок, які обіймають посади в уряді та народних депутатів.

Важливо також наголосити, що з 1 жовтня 2023 року в Україні жінки-медики стали на військовий облік. Таким чином, українки, які перебувають на військовому обліку, мають ті самі зобов’язання, що й чоловіки.

 

Джерело.