facebook

Військові, які самовільно покинули військові частини, мають можливість повернутися на службу з поновленням усіх виплат, – Міноборони

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №11322, який передбачає повернення на службу військовослужбовців після СЗЧ (самовільне залишення частини).

Про це передає Міноборони.

Зазначається, що вони можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності.

Таким чоном військовослужбовці можуть добровільно звернутися до слідчого чи прокурора з наміром повернутися до військової частини для продовження служби. Намір військовослужбовця має бути схвалений командиром.

“Зараз маємо створити систему, яка б вирішила ситуацію з поверненням до строю військовослужбовців. Саме тому діюче законодавство потребує змін. Існує багато випадків, коли військовослужбовці, які самовільно залишили частину, бажають повернутися до війська. Ми маємо надати їм таку можливість та створити умови для їх повернення’, – зазначила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Законопроєкт напрацьований Міністерством оборони України з іншими структурами для винесення на розгляд Верховної Ради з метою створення правового механізму повернення військовослужбовців з СЗЧ.

Зазначається, якщо законопроєкт буде прийнято вцілому, такі військовослужбовців, будуть звільнені від кримінальної відповідальності. А після повернення до частини їм буде поновлено усі виплати та забезпечення.

Джерело.