facebook

Наближається кінцевий термін, до якого військовозобов’язані мають оновити дані в ТЦК, ЦНАПі чи в додатку Резерв+. За новим законом про мобілізацію, чоловіки 18-60 років і деякі категорії жінок мали на це два місяці, і 16 липня – останній день, коли це можливо зробити.

Тих військовозобов’язаних, які не оновили свої дані до 16 липня – можна оштрафувати на суми від 17 до 25 тисяч гривень.

Крім того, їм так само можуть надіслати повістку – за останньою адресою, яка була в реєстрі. Якщо за цією адресою громадянин не проживає – повістку однаково вважатимуть врученою, навіть якщо він не забере її із поштового відділення.

Це правило стосується усіх військовозобов’язаних.

Депутат від “Слуги народу” Олександр Федієнко сказав виданню Київ 24, що оновити дані можна буде і після 16 липня.

“Так, автоматично всі після цієї дати стають ухильниками, які підпадають під санкції. Але ще раз хочу підкреслити, що ТЦК має провести відповідні юридичні процедурні дії з кожним військовозобов’язаним громадянином”, – сказав Федієнко.

За його словами, люди, які не змогли оновити дані до 16 липня, зможуть це нібито зробити і після 16 липня навіть без штрафу, тому що “самостійно усунули таке правопорушення”.

У суспільстві було багато розмов, що через довгі черги в ТЦК, про які часто повідомляли у соцмережах, термін оновлення даних можуть подовжити навіть до 120 днів. У Верховній Раді лежать кілька законопроєктів, які це пропонують.

Джерело.