facebook

Кабінет міністрів звільнив заступника очільника Міністерства освіти й науки України Ігоря Гарбарука. Це трапилося після того, як він засвітився на ефектному фото зі своєю помічницею Христиною Тишкун.

Заступника міністра освіти Гарбарука звільнили після скандалу з ефектною супутницею

Відповідну заяву на звільнення чиновник написав за власним бажанням. Про рішення уряду повідомила народна депутатка від партії “Слуга народу” Юлія Гришина у Telegram.

Нагадаємо: кілька днів тому у соцмережах почали активно обговорювати таємничу брюнетку, яку помітили на фото поряд із заступником міністра освіти й науки Ігорем Гарбаруком і мером Львова Андрієм Садовим. Вона з’явилася на офіційній зустрічі у чорній сукні з наполовину оголеними грудьми без бюстгальтера.

Нею виявилася 27-річна юристка Христина Тишкун, яка представилася помічницею Гарбарука. Жінка сама виклала згадане фото в своєму Instagram-акаунті, однак після хвилі критики щодо її образу закрила до нього доступ.

Казусний образ чиновниці в умовах офіційного заходу спричинив шквал іронічних мемів та фотожаб, розміщених у соціальних мережах.

Ігор Гарбарук після скандалу відповів критикам свого вибору помічниці віршем Редьярда Кіплінга. Його у перекладі Євгена Сверстюка він опублікував у Facebook, але вже через кілька годин вилучив цей пост зі своєї сторінки.

Хто такий Ігор Гарбарук

Народився у 1969 році в м. Рівне. У 1994-му закінчив Харківський державний інститут мистецтв імені Котляревського, а в 2003-му – Львівський регіональний інститут державного управління Української академії державного управління при Президентові України, за спеціальністю “Управління проектами”.

Упродовж 1994-2001 років працював в обласній філармонії Рівного, далі до 2011 року обіймав керівні посади у національних мультибрендових виробничо-торговельних холдингах у м. Київ.

Протягом 2011-2013 років – директор департаменту розвитку торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Опісля рік був директором керуючої компанії Petroholding Invest. У 2015-му став радником Міністра екології та природних ресурсів.

З вересня 2015-го – по липень 2020 року працював викладачем кафедри торговельного підприємництва та логістики Київського національного торговельно-економічного університету. В 2016-2018 рр. – заступник директора з науково-педагогічної роботи Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ. А по липень 2020-го – заступник директора Центру бізнес-тренінгу КНТЕУ.

Має кілька нагород: нагрудний знак Міністерства фінансів України “Почесна відзнака Міністерства фінансів України” (2010 р.) і почесний нагрудний знак Міністерства економіки України “За сумлінну працю” (2011 р). 15 липня 2020 року Гарбарука призначили на посаду заступника міністра освіти й науки України.

Що відомо про ефектну помічницю Гарбарука

Христина Тишкун є юристкою та власницею компанії “БК Забудова”, що займається купівлею і продажем нерухомості. Народилася 30 серпня 1994 року у Львові. У своєму Facebook вона зазначила, що отримала ступінь магістра права у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Нині проживає в Києві. Крім того, Тишкун працює помічницею адвоката в адвокатському бюро Advisers.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Кабмін звільнив заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі – за інцидент із правоохоронцями на блокпосту в Донецькій області. Згодом у біографії чиновника знайшли декілька не менш скандальних фактів.

Джерело.