facebook

Водночас синоптики попереджають, що у багатьох областях України буде дуже спекотна погода.

Погода в Україні 9 липня буде дуже спекотною, але синоптики попереджають про те, що у деяких областях будуть дощі та грози. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики попереджають про те, що в Україні буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Безпечно буде лише у більшості західних, Запорізькій та Херсонській областях.

Синоптик Наталка Діденко попереджає про те, що Україну накрила 40-градусна спека, яка триватиме довго. Вона поки не може спрогнозувати, коли буде відчутне послаблення. Найспекотнішою буде погода на півдні, сході та в центральних областях країни.

Погода 9 липня
В Україні 9 липня буде мінлива хмарність. Синоптики в цей день прогнозують дощі з грозами у західних, східних, Житомирській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях. Вітер в цей день буде північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

“Температура у південній частині, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській та Полтавській областях вночі 20-25°, вдень сильна спека 35-38°; на решті території вночі 15-20°, вдень 28-33°, у більшості західних областей 25-30°”, – йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +40
За даними meteoprog, 9 липня в Україні буде спекотна погода, але місцями дощова. Найтепліше буде в Херсонській області. Там температура повітря підвищиться до +24…+40 градусів. Найнижча температура буде у Волинській області. Там температура повітря підвищиться до +17…+28 градусів.

Погода 9 липня у Києві
У Києві 9 липня буде спека. Синоптики в цей день опадів не прогнозують. У цей день вітер буде північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

“Суха спекотна погода з температурою по області вночі 15-20°, вдень 28-33°; у Києві вночі 18-20°, вдень 30-32°”, – повідомляє Укргідрометцентр.

Джерело.