facebook

Такого шторму вже давно не було: частину областей накривають шквали, град і грози

Синоптики оголосили штормове попередження – ІІ рівень небезпечності буде в одній області.

Погода в Україні 3 липня буде дуже спекотною. Однак у деяких областях оголосили штормове попередження. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики попереджають про те, що в Україні буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Безпечно буде лише у західних, Житомирській та Вінницькій областях.

Водночас синоптики оголосили штормове попередження у західних, Житомирській, Вінницькій та Хмельницькій областях – І рівень небезпечності. Там очікують грози, дощі, град та шквали. У Чернівецькій області синоптики оголосили ІІ рівень небезпечності.

Синоптик Наталка Діденко попереджає про те, що в Україні 3 липня будуть значні температурні контрасти – від +17 до +37 градусів. Найспекотніше буде у східних областях, на півдні та у більшості центральних областей.

Погода 3 липня
В Україні 3 липня буде хмарно з проясненнями. Синоптики в цей день прогнозують дощі з грозами, градом та шквалами у багатьох областях України. Вітер в цей день буде північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. Також очікуються сильні пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с.

“У Житомирській, Хмельницькій та Вінницькій, вночі також у Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях значні дощі (у Чернівецькій області протягом доби сильні дощі); температура вночі 11-16°, вдень 17-22°. На Київщині та Чернігівщині мінлива хмарність, місцями короткочасний дощ, гроза; температура вночі 16-21°, вдень 24-29°. На решті території збережеться суха та жарка погода; температура вночі 19-24°, вдень 30-34°, місцями сильна спека 35-37°”, – йдеться у повідомленні.

Джерело.