facebook

Подробиці

ТЦК побачить докладні дані про ухилянтів у Реєстрі “Оберіг”
Військовозобов’язаним українцям, які активно ухиляються від військової служби, тепер доведеться несолодко – представники ТЦК тепер зможуть побачити дані про несплачені штрафи та відкриті виконавчі провадження в Реєстрі “Оберіг”, пише телеграм-канал Цензор.НЕТ.

Підписання 26 червня Президентом України Володимиром Зеленським закону №3783-IX щодо внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку ведення військового обліку розширило функції Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”.

Тепер представники ТЦК зможуть бачити у Реєстрі інформацію про ухилянтів. Зокрема, ТЦК будуть доступні дані про відкрите виконавче провадження. Також в “Оберіг” відображатимуться відомості про притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Серед даних, які побачать ТЦК, будуть дата, номер, короткий зміст протоколу та/або постанови про адміністративне правопорушення та реквізити та відомості виконавчого документа про примусове виконання рішення щодо особи-боржника.

Крім цього, в Реєстрі відображатимуться дані про несплачений штраф, що ухиляє, і, відповідно, блокування його рахунків.

Варто зазначити, що серед змін у Реєстрі є дані, які вносяться до нього виключно за згодою призовника, військовозобов’язаного, резервіста. Це – відомості щодо батьків (усиновителів), опікунів, піклувальників та інших представників, а також дітей (ПІБ, дата народження), відомості про сімейний стан особи та відомості про членів її сім’ї (ПІБ, дата народження).

Також до “Оберіг” вносяться реквізити документа про освіту (серія, номер, дата видачі, видав заклад освіти, рівень освіти, професія, галузь знань, спеціальність) та реквізити документів, що дають право громадянину України на виїзд з України та в’їзд до України (серія, номер, дата видачі, орган, що видав, термін дії).

Джерело.