facebook

Скільки отримують мобілізовані українці під час навчання

Грошове забезпечення військовослужбовців

Мобілізовані громадяни під час проходження навчання в лавах Збройних сил України буду отримувати виплати. Варто знати, який розмір цих виплат та умови їх отримання.

Про це розповідає “Стіна”.

Мобілізовані на початковому навчанні отримують мінімальну заробітну плату, яка становить 20 000 гривень на місяць. Ця сума є базовою для тих, хто лише вступає до лав ЗСУ та проходить початкову підготовку.

Початкове навчання триває від одного до трьох місяців, залежно від спеціальності.

Після завершення навчання та направлення до місця виконання завдань заробітна плата військовослужбовців значно зростає. Вона залежить від місця служби та виконуваних обов’язків і може становити від 20 000 до 120 000 гривень на місяць.

Додаткові виплати:

Міноборони України запровадило систему додаткових грошових винагород для військовослужбовців, які виконують особливо небезпечні чи важливі завдання.

Розмір додаткових виплат залежить від виду завдання.

Додаткові виплати передбачені також тим, хто бере участь у вогневому ураженні противника та інших активних бойових діях.

Важливо зазначити, що вищезазначені виплати не нараховуються на час перебування мобілізованих у відпустці, відрядженні, на лікуванні, а також у разі їх відсутності з місць проведення навчань та тренувань без поважних причин.

Мобілізованим, які отримали поранення або захворювання під час навчань та тренувань, виплачується грошове забезпечення у розмірі 50 000 гривень на місяць.

У разі загибелі мобілізованого під час навчань та тренувань членам його сім’ї виплачується одноразова допомога у розмірі 300 000 гривень.

Джерело.