facebook

Військовий облік для жінок в Україні не є призовом чи мобілізацією. Він потрібен державі для того, щоб з’ясувати, які фахівці є зараз у країні.

Їх можуть залучити до оборони країни лише у крайньому разі. Про це в коментарі для видання “Укрінформ” розповів військовий комісар Київського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Валерій Куценко.

За його словами, облік ресурсів необхідний, щоб зрозуміти, який Україна має потенціал кадрів.

Куценко також наголосив, що в Україні жінок і раніше ставили на військовий облік. Наприклад, це стосувалося українок, які здобували медичні спеціальності. Тепер же, після набуття чинності наказу №313 голови Міноборони, цей облік “не стає чимось новим”. Не йдеться про будь-яку обов’язкову форму залучення жінок до армії.

“Зараз у ЗМІ дуже багато маніпуляцій та перекручувань – нібито “нові правила” означають, що жінок заберуть до армії. Звичайно, ми завжди раді і жінкам, і чоловікам, які бажають приєднатися до лав Збройних сил за контрактом. Але, повторюємо, у цьому разі йдеться лише про облік, а не про призов”, – резюмував полковник.

Нагадаємо: раніше про те, що військовий облік жінок запровадили для того, щоб побачити, як їх можна використовувати під час захисту України, говорив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Джерело.