facebook

Для дідусів 60+ готують мобілізацію

Верховна Рада може розглянути варіант залучення на службу у Збройних силах України пенсіонерів віком від 60 років

Варто одразу нагадати нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Український парламент найближчим часом, влітку 2024 року, розгляне варіант служби у Збройних силах України для чоловіків віком від 60 років.

Давайте разом дізнаємося, що ж із цього приводу готують народні депутати. Достеменно ясно, що Верховна Рада може розглянути варіант залучення на службу у Збройних силах України пенсіонерів віком від 60 років.

Про це заявила член парламентського комітету з транспорту та інфраструктури Оксана Савчук.

Савчук упевнена, що пенсіонерам потрібно надати можливість підписувати контракт із ЗСУ. За її словами, йдеться про контракт терміном на шість місяців із правом добровільного продовження.

Народний депутат наголосила, що люди віком від 60 років можуть виконувати певні функції в армії і надання їм права служити є необхідністю у нинішніх реаліях.

За словами Савчук, під “службою” не обов’язково мають на увазі знаходження в окопах, адже є також інженерні війська, комусь потрібно ремонтувати військову техніку. До цих робіт можна залучати пенсіонерів. На цих посадах можуть принести користь державі.

Джерело.