facebook

Це хороша новина

Після набуття чинності новим законом про мобілізацію, в Україні проходить низка трансформацій, які не лише дають відповіді на запитання, а й задають нові. Наприклад, у багатьох з’явилася надія не потрапити під процес “бусифікації” і оновити свої дані віддалено, не відвідуючи ТЦК. Але тут виник нюанс.

Докладніше про те, чи продовжуватимуть представники ТЦК людей “пакувати” в намисто, інформує РБК-Україна, посилаючись на заступника міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерину Чорногоренко.

Експерт наголосила, що зараз військовозобов’язаним не обов’язково відвідувати ТЦК та СП для оновлення даних. Це легко можна зробити через ЦНАП або через програму “Резерв+”.

При цьому Чорногоренко зазначила, що з червня можна буде оновити через “Резерв+” й додаткові дані, а тому відвідувати ТЦК для багатьох може і не знадобитися. Проте представники ТЦК все ще матимуть змогу доставляти людей для уточнення даних.

“Потрібно говорити з кожною конкретною ситуацією з ТЦК та СП і розбиратися. Я можу сказати тільки одне, що Резерв+ дає можливість закрити своє зобов’язання або здійснити своє зобов’язання щодо оновлення протягом 60 днів лише частини даних. Є інше зобов’язання щодо звичайного класичного військового обліку щодо людини в ТЦК та СП і так далі. Тобто, за цими кейсами потрібно окремо розбиратися з кожним”, – додала вона.

Чорногоренко наголосила, що як тільки Міноборони доопрацює додаток “Резерв+”, то процеси “вилову” та “доставки” людей до ТЦК перестануть існувати в цілому.

При цьому залишається невідомо, що буде з військовозобов’язаними чоловіками, у яких у “Резерві+” стоїть позначка “в розшуку”, і як конкретно діятиме ТЦК у разі, якщо така людина буде зупинена для перевірки документів.

Джерело.