facebook

Потрібно буде зареєструватися: українцям за кордоном розповіли про зміни з 1 листопада

Одна із країн Європи пропонує українським біженцям більші виплати.

Для українців за кордоном, а саме у Швеції, із 1 листопада хочуть спростити умови перебування. Видання «Sveriges Radio» повідомляє, що для цього уряд пропонує біженцям стати на облік і отримати номери соціального страхування.

Після реєстрації вони матимуть право на медичне та стоматологічне обслуговування. Українці також можуть отримати гроші, якщо перебувають вдома з хворими дітьми або у відпустці по догляду за дитиною. Зокрема, буде надано і ідентифікаційний номер банку, що полегшить зв’язок із органами влади та іншими держустановами країни.

Для того щоб зареєструватися, зараз необхідно проживати у країні не менш ніж три роки. Але Уряд Швеції пропонує зменшити цей термін до 12 місяців. Такі зміни хочуть ввести із 1 листопада цього року.

Зокрема, держава планує встановити для біженців більшу суму виплат. Якщо зараз розмір допомоги становить 71 шведську крону на день, то уже через кілька місяців він може підвищитися у чотири рази — до 308 шведських крон.

Але зазначається, що українці не матимуть права на всі пільги. Наприклад, вони не можуть отримувати допомогу на дитину чи житлову допомогу.

Джерело.