facebook

Уже скоро в Україні побільшає дощів та гроз, розповіла Діденко.

Новий робочий тиждень стане останнім у травні 2024 року. При цьому третій місяць весни вирішив не йти без “сюрпризів”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

Понеділок, 27 травня

 

У понеділок, 27 травня, в Україні дощі з грозами “відхоплять” пристойний шматок України – від заходу, за винятком Львівської, Волинської та Рівненської областей, підуть смугою в центральні області, що ближче до півдня, до Черкаської області, без Києва та регіону, зупиняючись на Запорізькій області, одночасно заллють увесь південь.

Вночі температура повітря у більшості регіонів триматиметься в межах +11…+13 градусів. Місцями нічні градуси піднімуться до позначок +12…+14 (переважно в центрі та на сході), а десь опускатимуться, але не критично – до +10…+12 градусів (наприклад, на Рівненщині та на Прикарпатті). Природно, що на півдні вночі буде тепліше, ніж в інших регіонах – максимально до +15. При цьому у Запорізькій та місцями у Миколаївській областях буде вночі найтепліше – +14…+16 градусів.

Вдень найтепліше буде на крайньому сході, на Луганщині – +27…+29 градусів. У частині регіонів буде до +27 градусів, а саме:

на заході – Волинська та Рівненська;
на сході – Донецька;
на півночі – у Чернігівській;
у центрі – у Полтавській.
У більшості регіонів буде близько +24…+26. На півдні та в Запорізькій області буде значно холодніше, мабуть через дощі. Наприклад, у Криму, як і в інших південних регіонах, буде +21…+23 градуси, у Запорізькій +22…+24.

У Києві буде без опадів, уночі +12…+14, а вдень – +24…+26.

Погода в Україні наступного тижня принесе нові сюрпризи – стане більше дощів з грозами.

Про це попередила синоптик Наталія Діденко. Вона зазначила, що завтра на більшій території нашої держави ще триматиметься суха і сонячна погода, але вже з понеділка, 27 травня, очікуються зміни погодних умов.

“На наступному тижні в Україні побільшає травневих дощів та гроз”, – зазначила Діденко.

Вона розповіла, що у неділю, 26 травня, в більшості областей України ще буде сухо та сонячно. Лише на півдні нашої держави та у Дніпропетровській області будуть локальні дощі, а в Криму будуть сильніші опади.

Температура повітря 26 травня особливо не зміниться – буде тепло, комфортно, стовпчики термометрів показуватимуть +23…+27 градусів.

“Трохи зайде свіжіше повітря на Миколаївщину, Херсонщину, Дніпропетровщину, в Приазов’я та Крим – там завтра подекуди очікується +19…+22 градуси”, – зазначила синоптик.

У Києві неділя буде із сонцем, без дощу, з температурою повітря +22…+25 градусів.

 

Джерело.