facebook

Пасажирка одного з поїздів “Укрзалізниці” повідомила про відсутність опалення у вагоні. Вона опублікувала фотографію, на якій видно, що температура всередині поїзда ледве перевищувала +10 градусів.

'Укрзалізниця' змусила пасажирів поїзда 'Інтерсіті' мерзнути

На іншій фотографії, викладеній нею у Facebook, видно іній із внутрішньої сторони вікна поїзда. Водночас пасажирка наголосила: цей випадок – не разовий. Подібне, за її словами, відбувалося і раніше.

Температура повітря у вагоні ледве перевищувала +10 градусів

Також вона назвала номер поїзда та маршрут, яким він курсує. Йдеться про склад “Інтерсіті” №779 Суми – Вінниця.

“Укрзалізниця”, що це таке? Опалення немає! Я вже півтори години їду так у “фірмовому поїзді”. Вже оформляла скаргу про [холод у ньому] рік тому! Нічого не змінилось. Через раз таке відбувається. Де якість послуг?” – йдеться у пості пасажирки.

У самій “Укрзалізниці” ніяк не відреагували на те, що сталося. Відповіді компанії під постом пасажирки немає.

На внутрішній стороні вікна поїзда утворився іній

Якою має бути температура повітря всередині поїзда

За законодавством, у зимовий період температура повітря всередині поїзда має бути значно вищою. Зокрема, вона повинна бути на рівні +20 градусів.

“Вагони опалюються за температури зовнішнього повітря +10 градусів і нижче. Перед подачею поїзда на посадку в зимовий або перехідний період року як у пунктах екіпірування, так і в пунктах обороту температура повітря у вагонах усіх класів повинна підтримуватися на рівні 20 градусів + 2 градуси”, – йдеться у санітарних нормативах експлуатації пасажирських поїздів.

Джерело.