facebook

У Корсунь-Шевченківському на Черкащині 12-річна дівчинка втекла з дому. Вона лишила батькам записку, в якій пояснила – робить це через погані оцінки у школі.

Школярка боялась, що її покарають за погані оцінки

Дитина боялась, що батьки її за це покарають. Правоохоронці швидко відшукали школярку, вона не постраждала, повідомила пресслужба Нацполіції Черкаської області.

Інцидент стався 24 грудня, у п’ятницю. 12-річна школярка лишилила батькам записку, в якій повідомила: додому не повернеться через погані оцінки у табелі.

Мати дівчинки звернулась до поліції. Жінка розповіла про записку і що востаннє бачила доньку о 8 ранку, коли та пішла до школи.

Після уроків дівчинка, як і написала, додому не повернулась. Свій телефон школярка вимкнула.

Майже за годину правоохоронці знайшли дівчинку в однієї з подружок, нічого поганого з втікачкою не сталося.

“Малолітня боялася, що за неуспішність її покарають рідні”, – зазначили у пресслужбі.

Дівчинка боялась, що за погані оцінки її покарають вдома

Поліцейські ювенальної превенції також дали кілька порад, як уникнути подібних ситуацій:

  • Батькам треба спілкуватися зі своїми дітьми, підтримувати. Пояснювати, що любитимуть дитину попри все, зокрема і погані оцінки в школі.
  • Якщо підліток почав маніпулявати та погрожувати втечею з дому, батькам треба обов’язково залучати сімейного або дитячого психолога.
  • Якщо хтось знає про сім’ю, де дитина переживає емоційне чи фізичне насилля, звернутись до поліції.
  • Всі, кому відомо про перебування дитини-втікачки, мають зв’язатись з її батьками.

Інформацію про випадок пресслужба опублікувала і на офіційній сторінці поліції Черкащини на Facebook. Одні користувачі осудили батьків, бо впевнені, що дівчинка пішла на такий крок через тиск.

“Тому що оцінки – це не головне, а батьки напевно тиснули цим, ось і результат”, – написала Олена Шпортко.

З нею згодна і користувачка Катерина Артюх: “Це ж треба було так залякати дитину, щоб дівчинка через якісь оцінки з дому втекла”.

Користувачки впевнені, що батьки тиснули на дитину через оцінки

Ада Жукова теж пожаліла втікачку.

“Страждання дитини незмірні, адже вона знала, що жити їй ніде, і рано чи пізно її знайдуть, що вона розцінює як приниження, хоча все одно хоче цього. Дитина просто хоче бути зрозумілою, хоче, аби її любили”, – зазначила користувачка.

Користувачка зазначила, що будь-яка дитина хоче розуміння і любові

А от Світлана Єременко зауважила, що батькам треба цікавитись оцінками дітей не в кінці семестра, а протягом навчального рок.

“Зараз діточки зрозуміли, що мають права маніпулювати вчителями, батьками і впевнені, що вони ні за що не відповідають і не будуть покарані, от і мандрують куди хочуть. Це тільки у 12 років, а що буде у 15?”, –написала жінка.

Користувачка порадила батькам постійно контролювати оцінки дітей

Джерело.