facebook

Родичі 55-річного чоловіка з міста Шостка Сумської області звинувачують ТЦК у протиправних діях.

Україною ширяться скандали з ТЦК, Так, у місті Шостка Сумської області стався чергові розбірки з працівниками ТЦК СП. Родичі 55-річного містянина звинувачують військкомів у протиправних діях. Справа набула такого розголосу, що для порятунку 55-річного українця втрутилися навіть чинні нардепи.

Так, стало відомо, що на Сумщині 55-річний мешканець Шостки Сумської області з проблемами серця та хронічними захворюваннями потрапив до реанімації після відвідування ТЦК та СП у Харкові.

Про це повідомляє Телевізійна служба новин.

Родичі сумчанина стверджують, що чоловік проходив медичну комісію, як законослухняний громадянин, але у відповідь зіткнувся з невтішними реаліями. З їх показань виходить, що чоловіка таємно відвезли з Сум до Харкова, де він два рази знепритомнів й потрапив до реанімації.

“Під час проведення комісії зроблено кардіограму, де зʼясувалося, що на серці рубці. Зателефонували сімейному лікарю, яка повідомила, що з високою ймовірністю громадянин переніс інфаркт та обовʼязково потрібно пройти УЗД серця. Останні три роки почав підвищуватися тиск, з гіпотоніка переріс в гіпертоніка. Крім того, є проблеми зі спиною з тридцяти років. При зміщенні дисків відмовляють ноги”, — розповіла дружина потерпілого журналістам.

Жінка стверджує, що під час спілкування з головою ВЛК її чоловік попросив зробити дообстеження через дійсно поганий стан здоров’я та можливість негативних та непередбачуваних ситуацій, на що отримав відмову в грубій формі. Більше того, на ВЛК йому навіть не поміряли тиск і запевнили, що чоловік може служити.

Згодом чоловік отримав нову повістку та мав їхати до навчального центру в Сумах. Однак його привезли в Харків, де йому стало погано.

За словами родини, ТЦК обіцяли доправити його до Шостки, але автобусом повезли до Гончарівська, в Чернігівську область. Там потерпілий ще раз знепритомнів. Уже в такому стані його доправили до лікарні в Конотоп, де сумчанин опинився в реанімації. Як повідомили в приймальному відділенні – у важкому стані.

Про стан чоловіка родичі дізналися випадково через знайомих.

“У лікарні він опинився без супроводжувальних документів. Представники Шосткинського ТЦК та СП навіть не повідомили родині, що людина в реанімації м. Конотоп”, – розповіла родина сумчанина.

Наразі у Сумському обласному ТЦК триває перевірка.

“Ми зараз перевіряємо цю інформацію, реакція на це буде. З’ясовуємо, що відбулося насправді”, – повідомив речник Сумського ОТЦК Олександр Бондаренко.

Після медійного розголосу скандалу за чоловіка вступилася членкиня парламентського Комітету з питань оборони, нардеп від фракції “Європейська солідарність” Ірина Фріз. Політикиня закликала ДБР негайно встановити винних у цій справі.

 

 

Джерело.