facebook

“Потужна гроза суне в ці області, навіть синоптики стривожені”: куде пре мороз, дощ і снігопад?

Урожай деяких культур в Україні знаходиться під загрозою. Справа в тому, що найближчими днями очікуються досить сильні заморозки. Але не у всіх регіонах. За історію спостережень в Україні у травні синоптики фіксували холод у -10 градусів.Чи варто готуватися до подібного цього року, роз’яснили фахівці.

Як інформує “Today.ua”, синоптик Укргідрометцентру поділилася новим прогнозом погоди до кінця тижня. Наталія Птуха попереджає про різке зниження температури повітря в деяких областях, що може вплинути на врожай.

За словами експерта, атмосферний фронт принесе в Україну дощі та грози. А з 8 травня очікується антициклон із півночі, який і стане причиною похолодання. Синоптик каже, що у період з 8 по 10 травня розпочнуться заморозки. 8 травня – у північних, західних та Вінницькій областях, а вже наступного дня – майже по всій Україні, окрім півдня та Закарпаття.

“Також 9-10 травня на північному сході країни заморозки можуть бути навіть у повітрі – 0…-3 градуси. Це вважаються досить сильними заморозками”, – зазначила Наталя.

Вона додала, що найхолоднішими стануть ночі на 9 та 10 травня. Особливо холодно буде у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Експерт вважає, що низька температура повітря може бути згубною для місцевих культур.

Але з 10 травня очікується потепління. Цього дня стовпчики термометрів покажуть від +10 до +17 градусів, а на півдні та Закарпатті до +21 градусів. У західних регіонах також можливі короткочасні дощі та грози.

Джерело.