facebook

Територіальний центр комплектування Оболонського району міста Києва виписав повістку головному редактору журналу “Футбол” Артемові Франкову, який помер 31 жовтня 2023 року. Про це 19 квітня написали в Telegram-каналі Artem Frankov official.

У повістці зазначено, що 20 квітня Франков зобов’язаний з’явитися до Оболонського ТЦК для оновлення даних і проходження ВЛК.

“Немає такого абсурду, який не міг пролізти в наше життя й поступово стати чимось природним”, – прокоментували автори каналу скріншот повістки.

Після того, як ця історія спричинила резонанс у ЗМІ й соцмережах, на неї відреагувала у Facebook пресслужба міського ТЦК Києва, пише Гордон.

“Подібні випадки не є одиничними й трапляються через те, що громадяни не оновлюють своїх персональних даних вчасно безпосередньо в ТЦК та СП”, – ідеться в повідомленні.

У ТЦК нагадали про адміністративну й кримінальну відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку й ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період.

У військкоматі також припустили, що “невірні дані щодо громадян” військовим можуть передавати державні реєстри, і в підсумку ТЦК “не володіє повною й достовірною інформацією” про людей, яких можуть мобілізувати на військову службу.

У коментарях до посту ТЦК українці не оцінили логіки військкомів і здивовані меседжем, згідно з яким померла людина виявилася винною у відсутності у військових інформації про її смерть.

“Ти подивися, ухилянт. Те, що помер, – причина не йти й не оновити своїх даних? У ТЦК і так роботи по горло бабло порахувати й квартири купити, а не мертвих рахувати”, – пише користувач Павло Джура.

Також у коментарях наводять приклад, коли ТЦК виписав повістку людині, яка померла 12 років тому, попри те, що рідні повідомляли військкомів про її смерть.

Джерело.