facebook

Південний військовий округ РФ нібито повертає їх у місця постійної дислокації.

У Росії оголосили про відведення 10 тисяч військових від кордону з Україною після чергового повідомлення Bloomberg про нарощення сил.

Як повідомляє “Ехо Москви”, військові повертаються після навчань на полігонах Ростовської області, Ставропольського і Краснодарського країв, а також окупованого Криму до своїх постійних пунктів дислокації.

“Південний військовий округ повертає у місця постійної дислокації 10 тисяч солдат, яких перекидали, зокрема і до кордонів з Україною. Вони приблизно місяць проводили польові навчання на полігонах у Ростовській області, Ставропольському і Краснодарському краях, а також в окупованому Криму”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, від осені у західних ЗМІ почали з’являтися публікації про стягування російських військ до кордонів України. Ці маневри викликали серйозну стурбованість в урядових колах США і Європи.

22 грудня секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 кілометрів перебувають 122 тис. російських військових, а на відстані 400 кілометрів – 143,5 тис. На випадок повномасштабного вторгнення Росії в Україні ухвалили таємний документ – план оборони, в якому вперше детально прописані дії кожної інституції чи структури.

Натомість у Кремлі заявляють, що Російська Федерація переміщає свої війська на своїй території – це її суверенне право.

Джерело.