facebook

“Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків”: де буде мороз у -19 градусів, дощ і снігопад?

Українцям варто готуватися до повернення відчутного холоду. Передбачаються дощі й навіть сніг. Раніше за історію спостережень в Україні в місяці квітні фіксували навіть 22-градусний мороз. До чого готуватися цього року, розповіли синоптики.

Як інформує “НВ”, за прогнозом погоди на тиждень, через кілька днів в Україну можуть завітати заморозки, але дещо може їх зупинити.

Синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці в facebook, розповіла про погоду на завтра та на весь тиждень. За її словами, він буде холодним і дощовим, іноді з рвучким вітром та заморозками, які можуть і не відбутися, якщо знайоме нам атмосферне явище зможе стати їм на заваді.

“Поточний тиждень — увага! — буде значною мірою холодним, вітряним, із дощем і навіть трохи з мокрим снігом. Але не поспішаємо і йдемо за календарем. Завтра, 16-го квітня, атмосферний фронт зумовить у західних та північних областях періодичні дощі, часом із грозами. Також впродовж дня опади дійдуть до Вінниччини, Черкащини та Харківщини. На решті території України дощі малоймовірні. Температура повітря — вкрай неоднорідна. Наприклад, на крайньому заході завтра вдень подекуди нижче +10 градусів, а в центральних областях, на півдні та сході місцями до +26 градусів”, — попередила фахівчиня.

“Конкретніше. 16-го квітня очікується температура повітря:

— на заході +9+14, на Тернопільщині, Хмельниччині та у Чернівецькій області ще тепло, +18+21 градус;

примітка — на заході зараз гримлять грози — не лякайтеся! На півночі +17+19 градусів, у центральній частині +23+26 градусів, на Вінниччині +21 градус, у східних областях +22+26 градусів, у південній частині +23+26 градусів.

Вітер буде поки що південно-західний, помірний, часом рвучкий та сильний. У Києві 16-го квітня часом дощ, можлива гроза. Температура повітря впродовж дня +17,+18 градусів.

Надалі, по тижню, переважатиме свіжа, іноді навіть холодна, погода з періодичними дощами. Заморозки в другій половині тижня можливі, якщо не прикриє небо хмарами”, — проінформувала Діденко.

Джерело.