facebook

На пенсію можна не розраховувати: у ПФУ розповіли, хто залишиться без виплат

Зазвичай ця процедура відбувається автоматично, і звернень до ПФУ не потрібно

Для того, щоб вийти на пенсію у 2024 році необхідно мати стаж не менше 30 років, але це ще не все. Необхідно простежити, чи внесено весь стаж до Пенсійного фонду.

Слід зазначити, що стаж до 2004 року має бути внесений “вручну”. А якщо ні, то його можуть не зарахувати, і людина залишиться взагалі без виплат. Про це нагадали у Пенсійному фонді України.

Зазвичай ця процедура відбувається автоматично, і звернень до ПФУ не потрібно, однак у разі, якщо роботодавець або застрахована особа не подали на переведення в електронний вид трудової книжки зі стажем, набутим до 2004 року, це необхідно зробити самостійно.

Також слід на увазі, що якщо стаж, зазначений у реєстрі, недостатній, то можливе призначення пенсії за заявою. Для цього потрібно подати заяву через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Настання пенсійного віку та подання заяви також відіграють велику роль на початку виплат. Наприклад, якщо заяву подано протягом трьох місяців після настання пенсійного віку, то пенсію нарахують із першого дня після дня народження.

У разі звернення до ПФУ із заявою пізніше, то виплати призначать із дати звернення.

Джерело.