facebook

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Стало відомо, за що каратимуть драконівськими штрафами і навіть обмеженням волі

Українців попередили про серйозні штрафи, що починають діяти вже з 1 квітня. Відповідне попередження опублікували на facebook-сторінці Дніпропетровського рибоохоронного патруля.

Починаючи з 1 квітня на Дніпропетровщині починає діяти нерестова заборона на вилов риби, тривалість якої залежатиме від водойми.

Українцям нагадали, що під час нересту дозволяється лише аматорське рибальство вудками (не більше двох гачків) або спінінгом із однією штучною принадою. Ловити рибу можна тільки з берега за межами нерестовищ.

Порушників каратимуть штрафами та навіть кримінальною відповідальністю. Порушення правил рибальства може коштувати 34-680 гривень штрафу. У разі промислового вилову й нанесення природі суттєвої шкоди – до 51 000 гривень штрафу з конфіскацією.

“За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого”, – йдеться у повідомленні.

Джерело.