facebook

40 грн за долар уже скоро? Що відбувається з курсом валют

Курс валют може стривожити через останні зміни, хоча паніки бути не повинно

Нестабільність на валютному ринку, спричинена різними чинниками, стала випробуванням для України.

Останніми днями долар США значно зміцнив свої позиції, змусивши НБУ встановити новий максимальний офіційний курс. Проте, за словами Антона Курінного, дилера департаменту глобальних ринків ОТП Банку, найближчим часом ситуація може змінитись.

Як зазначив дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний, регулятор активно втручається у торги, щоб зберегти золотовалютні резерви країни.

“Ми не очікуємо курсу 40 грн/долар у короткостроковій перспективі. Не виключаємо корекцію наприкінці місяця та початку квітня у податковий та зарплатний період”, – зазначає він.

Одним із ключових факторів, які можуть вплинути на стабілізацію курсу, є одержання Україною чергового траншу фінансової допомоги від міжнародних партнерів. Міністерство фінансів та НБУ активно очікують на ці кошти.

Незважаючи на останні турбулентні події, коли курс на міжбанківському ринку 18 березня вперше зріс до 39 грн/долар, а НБУ на 19 березня підняв офіційний курс до рекордних 38,97 грн/долар. На готівковому ринку курс продажу долара також зріс на 40 копійок, досягнувши позначки 39,15 грн/долар.

Джерело.