facebook

“14 тисяч допомоги за те, що не виїхали з України в час війни”: що потрібно знати

У соціальних мережах поширюються сюжети від імені українських телеканалів, у яких повідомляється, що “уряд прийняв закон №3386 щодо одиноразової виплати у розмірі 14 тисяч гривень тим українцям, які з початку повномасштабного вторгнення жодного разу не виїжджали за кордон.

При цьому українцям пропонують “подати заявку” на отримання так званої допомоги. Для цього їх закликають переходити за посиланням, які розміщено під такими відео.

Насправді такі сюжети є фейковими та згенеровані штучним інтелектом, а закону №3386 взагалі не існує, наголошує Центр протидії дезінформації.

Подібний контент поширюється задля підвищення охоплень анонімних TG-каналів, на які й ведуть посилання в описі під відео.

Зловмисники свідомо спекулюють на чутливих до суспільства темах. При цьому вони нехтують правилами моральної та етичної поведінки.

Для того, аби не стати жертвами шахраїв, вірте лише офіційним джерелам інформації та не переходьте за невідомими посиланнями, особливо якщо вам обіцяють якісь виплати чи допомогу. При цьому не діліться особистими даними.

Джерело.