facebook

Пенсіонери отримають додаткові гроші: навіть до ПФУ не треба йди

Допомога торкнеться декількох категорій.

У 2024 році Організація Об’єднаних Націй надасть фінансову підтримку українським пенсіонерам з низькими доходами, чиєї пенсії ледь вистачає на хліб. Гроші будуть надіслані через Всесвітню продовольчу програму.

Ця ініціатива охоплює мешканців дев’яти областей, що зазнали від військових дій: Донецьку, Луганську, Запорізьку, Дніпропетровську, Миколаївську, Херсонську, Сумську, Харківську та Чернігівську.

Кому виплатять
Втім, не всі пенсіонери мають право на отримання цієї допомоги. Критерії для отримання додаткових виплат включають:

Пенсіонери, чия місячна пенсія не перевищує 3250 гривень з урахуванням усіх доплат;
Пенсіонери, які з 1 березня 2023 року не отримували фінансової допомоги від інших організацій або підтримки для внутрішньо переміщених осіб.

Чим обмежено
Сума допомоги від ООН буде розрахована так, щоб загальний дохід пенсіонера досягав 3250 гривень. Так, якщо пенсія складає 2500 гривень, доплата становитиме 750 гривень.

Для отримання допомоги пенсіонерам не потрібно звертатися до Пенсійного фонду України або безпосередньо до фонду ООН.

Виплата буде здійснена на банківську картку або через відділення Укрпошти. Точні дати виплати наразі невідомі і залежатимуть від надходжень фінансування.

Автоматичний перерахунок
Також ми повідомляли, які зміни чекають на працюючих пенсіонерів у квітні. У квітні цього року на українських пенсіонерів чекають приємні новини – додаткове збільшення та автоматичний перерахунок пенсій. Громадяни України, які досягли віку 65 років і мають повний страховий стаж, а також працюючі пенсіонери, стануть учасниками автоматичного перерахунку пенсій.

Джерело.