facebook

Детальна інформація

Українці, які перебувають у Німеччині з автомобілем протягом понад рік у статусі біженців, повинні отримати німецькі номери до кінця березня. Таке рішення німецького уряду передбачено зняттям перехідних положень, які дозволяли використовувати українські номери для транспортних засобів, що перебували в країні понад рік, пише unian.ua.

Власників автомобілів з українською реєстрацією, які не отримають німецьку реєстрацію після року перебування в Німеччині, підлягатиме штрафуванню з 1 квітня. Керування авто без німецької реєстрації понад рік тепер вважатиметься адміністративним порушенням, за яке передбачено штраф у 70 євро і один штрафний бал. Водії, які наберуть 8 штрафних балів, можуть втратити водійське посвідчення.

Попри необхідність негайного реєстрування автомобілів, існують питання, які ускладнюють цей процес. Наприклад, водії, які прибули до Німеччини на іноземному автомобілі, повинні довести своє право розпоряджатися ним при реєстрації, надаючи відповідні документи. Проте для деяких водіїв це може стати проблемою. Федеральне міністерство транспорту готує роз’яснення щодо дій у таких випадках.

Ще одним питанням, що очікує на роз’яснення від уряду, є доля українських автомобілів, які не пройдуть німецький техогляд, що є передумовою реєстрації. Для реєстрації також потрібно укласти німецьку “автоцивілку” та надати спеціальний код. Вартість страховки залежить від різних факторів, включаючи марку автомобіля, його вік та безаварійний стаж, а рішення щодо врахування водійського стажу з України приймається кожною страховою компанією окремо. До 31 березня українці мали можливість користуватися “зеленою картою” для транспорту, яка була чинною в Німеччині протягом одного року.

Джерело.