facebook

На водіїв оголосили рейд – порушники можуть втратити свої авто

Водіїв у Києві чекають проблеми, якщо вони не перестануть порушувати

Мешканців Києва попередили про рейди інспекції з паркування та пояснили, за що евакуюватимуть автомобілі.

У повідомленні київської міської влади йдеться, що інспектори щодня обстежують дороги щодо порушень правил зупинки та стоянки транспорту.

Особлива увага – локаціям з велодоріжками та велосипедами, адже йдеться про безпеку велосипедистів. Міська влада нагадала, що за такі порушення передбачено штраф та тимчасове затримання авто.

У той же час ситуація з платним паркуванням у Києві досі не визначена. З 24 липня 2023 року паркування знову стало платним з оплатою через мобільний додаток “Київ Цифровий”. Однак у лютому 2024 року Антимонопольний комітет скасував відповідне розпорядження КМДА про тарифи, внаслідок чого з 21 лютого плату за паркування стягувати не можна.

Йдеться про тарифи комунального підприємства “Київтранспарксервіс” у розмірі 35 грн на годину у першій зоні (25 та 5 грн – у другій та третій відповідно). Отже, станом на кінець лютого 2024 року офіційно діючі тарифи на паркування у столиці відсутні.

Таким чином, влада Києва закликає водіїв дотримуватися правил дорожнього руху і не паркуватися в недозволених місцях, щоб уникнути неприємних наслідків.

Джерело.