facebook

Національний банк України продовжує знижувати курс долара. Після вихідних гривня зміцнилася на 13 копійок.

Долар не зупиняється.

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 28 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 38,4249 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 41,7179 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

На сьогоднішній курс дуже один з вирішальних впливів має завершення місяця та початок нового звітного періоду. У цей період експортери охоче продають валюту, щоб закривати свої розрахунки в гривні. Одночасно знижується попит на ВКВ із боку імпортерів, яким теж необхідно «закривати» місяць та розраховуватися з українськими контрагентами. Щоправда, при цьому вони і свої зовнішні операції також намагаються закрити максимально на звітну дату, що збільшує в окремі дні статистику торгів.

Офіційний курс сьогоднішнього дня може досягти 38,90 гривень. Це суттєвий скачок. А от більшість обмінників продовжать працювати зі спредом у межах 20 − 30 копійок за доларом та 20 − 35 копійок за євро. У регіонах із низькою конкуренцією частина мереж обмінників розширять спред до 50 − 70 копійок на доларі та до 1 гривні за євровалютою.