facebook

Газовики попередили про драконівські штрафи: не розрахуєтеся до кінця життя

Побутові споживачі можуть самі собі наробити лиха

Побутові споживачі газу можуть бути оштрафовані на досить суттєві суми. Про це нагадали на facebook-сторінці Житомирської філії “Газмережі”.

Іноді в українців виникає потреба перенести газовий лічильник із приватного будинку на вулицю чи провести інші роботи у системі газопостачання. У таких випадках газовики рекомендують споживачам не брати ініціативу до своїх рук, а звертатися до фахівців.

Самовільне втручання в систему газопостачання може спричинити сумні наслідки для домогосподарства, наприклад аварію, а крім того, власнику світить немаленький штраф.

“Пам’ятайте, заміну газового обладнання можуть здійснювати лише ті спеціалісти, які мають ліцензію на виконання таких робіт. Самовільне втручання у систему газопостачання незаконне та може мати серйозні наслідки”, – попередили споживачів.

Варто зазначити, що самовільний демонтаж або втручання в роботу приладу обліку газу карається штрафом у розмірі від 50 до 200 неоподатковуваних доходів громадян. Навіть така “дрібниця” як зірвана пломба на лічильнику може коштувати мінімум 8 тисяч гривень штрафу, а в деяких випадках і 100 тисяч гривень.

Джерело.