facebook

Кого це стосується?

У ПФУ попередили, що деяким пенсіонерам перестануть платити виплати
Залишається не так багато часу до 31 березня 2024 року, після цього терміну деяким пенсіонерам можуть припинити виплату їхніх законних пенсій. Що потрібно зробити, щоби цього не допустити, повідомляє ПФУ.

Щоб і надалі продовжувати отримувати виплати, внутрішньо переміщені особи (ВПО) до 31 березня поточного року мають пройти ідентифікацію в АТ “Ощадбанк” або в Пенсійному фонді України.

У відомстві зазначили, що ще з 2004 року в країні запроваджено цю процедуру, як і в низці інших країн. Ідентифікація потрібна для того, щоб перевірити, чи дійсно особа, яка отримує від держави виплати їх використовує.

Більшості пенсіонерів проходити ідентифікацію не потрібно, оскільки, наприклад, при заміні банківської картки, при знятті виплати у касі чи банкоматі він цим підтверджує свою особистість. Те саме стосується і тих, кому пенсію приносить листоноша або вони її отримують через Укрпошту.

Але зараз мільйони українців, зокрема, пенсіонери перебувають за кордоном. Тому їм потрібно пройти ідентифікацію.

У разі непроходження ідентифікації до 31.03.2024 пенсія не виплачуватиметься, а накопичуватиметься на розрахунковому рахунку пенсіонера і щоб далі отримувати гроші, слід однаково пройти ідентифікацію.

Після проходження ідентифікації пенсію буде перераховано на рахунок пенсіонера з місяця, коли припинилося фінансування виплати.

Повідомляється, що пройти ідентифікацію можна кількома способами:

Особисто звернутися до відділення АТ “Ощадбанк” або до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що засвідчує особу (паспорт громадянина України).
Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису “Дія. Підпис” (“Дія ID”), створеного за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.
За допомогою відеоконференцзв’язку у територіальному органі Пенсійного фонду України.
Раніше портал “Стіна” повідомляв, що пенсіонерів порадували надбавкою 570 грн.

Також ми писали, що при перерахунку пенсій у формулі використовують новий показник, з’явилися деталі.

Джерело.