facebook

Батьки тепер мають вибір: допомогу збільшено

Кабінет Міністрів вніс зміни стосовно вартості та наповнення пакунку малюка

Кабінет Міністрів прийняв важливе рішення стосовно наповнення та вартості Пакунку малюка. Про це повідомив Тарас Мельничук представник Кабінету Міністрів ВРУ.

Кожній українській родині при народженні малюка видається одноразова допомога: пакунок малюка, або ж його вартість у грошовому вимірі. У цей бебі бокс входять речі першої потреби для новонароджених.

Серед змін – покращення механізму контролю для цільового призначення грошей з пакунку малюка. Також відповідальними за видачу цього пакунку віднині буде Державна служба у справах дітей.

У склад Пакунка малюка входитиме понад 90 предметів та засобів першої необхідності для новонародженого: підгузки, матрац, ковдра, пелюшки та інше. Якщо батькам малюка краще взяти не набір, а гроші, вони можуть це здійснити, звернувшись до служби. Таким чином вони отримають гроші у розмірі повної вартості такого набору.

Вартість набору складає три прожиткові мінімуми для дітей віком до 6 років. У цьому році один прожитковий мінімум складає 2563, а отже вартість набору складає від 7689 гривень.

Склад цього боксу для дітей переглядається кожні 4 роки. Його мають змінювати не тільки враховуючи експертну думку Міністерства соціальної політики, але і батьків новонароджених, представників організації ЮНІСЕФ. Окрім того, отримати пакунок малюка можуть не тільки біологічні батьки, але і ті, які всиновили новонародженого.

Джерело.