facebook

У ПФУ попросили пенсіонерів не залишати гроші на картці, а одразу знімати їх. Це пов’язано з кількома причинами.

Як інформує “biz.today.ua”, пенсійна картка не підходить для зберігання заощаджень. Про це заявили у Міністерстві соціальної політики, пославшись на інформацію Пенсійного фонду. Якщо є бажання накопичити гроші, краще вибрати окремий депозитний рахунок.

Заступник голови Мінсоцполітики Дар’я Марчак пояснила, чому потрібно знімати пенсію з карти. Справа в тому, що якщо кошти залишаються на карті, з неї не знімаються, не витрачаються і не переказуються, ПФУ припиняє нарахування виплат. Пенсію можна втратити за півроку бездіяльності з рахунком. Виплату перестануть нараховувати, а сам рахунок просто заблокують.

Правило поширюється не лише на власників карток, а й на пенсіонерів, які одержують свої пенсії безпосередньо через Укрпошту. Якщо протягом шести місяців вони не приходять за своїми грошима, нарахування припиняються.

Причина проста – вважається, що пенсіонери, які півроку не звертаються по кошти на проживання, могли померти. Відсутність активності на карті призводить до висновку, що громадянинові вже не потрібні гроші, тому їхня виплата припиняється.

Друга причина – шахрайські дії з рахунками. Дуже багато випадків, коли аферисти крадуть кошти з карт пенсіонерів, а ті потім скаржаться на це у ПФУ та банки. Потім з’ясуються, що гроші списані за покупки в магазинах чи в інших закладах – без згоди власників. Тому не можна надовго залишати кошти на рахунку – на них можуть зазіхнути зловмисники.

Однак у разі потреби можна відновити отримання пенсії. Для цього потрібно зібрати документи та особисто звернутися до одного з відділень Пенсійного фонду й написати відповідну заяву. Також потрібно буде зазначити причину піврічного ігнорування виплат.

Джерело.