facebook

Детальна інформація

Українцям пропонують можливість отримати відстрочку від військової служби, а також фінансову компенсацію за участь у будівельних роботах, необхідних на фронті. Згідно з інформацією, наданою пресслужбою Івано-Франківської обласної адміністрації (ОВА), зокрема, чоловікам із Прикарпаття висувається пропозиція приєднатися до будівельних бригад для зведення укріпрайонів на Донбасі.

Учасники отримають відстрочку від військової служби на період будівництва, а також зароблять 20 000 гривень. Очікується залучення 300 осіб, які, крім заробітної плати, будуть забезпечені житлом та харчуванням.

Заступник начальника Івано-Франківської ОВА, Вадим Сезонік, вказав, що в регіоні вже є вся необхідна техніка для будівництва фортифікацій, проте бракує робочої сили. Місцеві голови територіальних громад закликають допомогти у формуванні будівельних бригад.

Також варто відзначити, що існують категорії громадян, які можуть отримати відстрочку від військової служби згідно з чинним законодавством. Серед них – батьки трьох або більше дітей, самотні батьки, особи з інвалідністю, а також ті, хто знаходиться під опікою або утриманні осіб з інвалідністю.

Паралельно з цим відомо, що депутати мають намір внести зміни до закону про мобілізацію в Україні, зокрема, планують скоротити перелік категорій осіб, які можуть користуватися правом на відстрочку від військової служби.

Джерело.