facebook

Обмін валюти у ПриватБанку змінено: за які послуги доведеться заплатити додаткові 10% і 100 гривень

У державному ПриватБанку змінили правила обміну зношених банкнот іноземної валюти. Послуга надається тепер у всіх відділеннях фінустанови. Такі гроші приймаються на інкасо, при цьому з клієнта береться додаткова плата, повідомляє OBOZ.UA із посиланням на інформацію від пресслужби банку.

Комісія за обмін старої валюти
Як пояснили в банку, під час обміну купюр з ознаками чималого зносу ці гроші відправляються у банк-корреспондент за кордон (інкасо). Ця послуга обійдеться клієнтам у 10% від суми наданої на обмін валюти.

Крім того, клієнтам доведеться сплатити окремо за таку послугу, як перевірка банкноти на справжність. При цьому касири відділень самі вирішуватимуть, чи потрібно у кожному конкретному випадку проводити таку перевірку. Деякі купюри можуть настільки зношеними, що одразу буває складно визначити їхню справжність.

За перевірку кожної банкноти потрібно заплатити 50 копійок, але загальна сума оплати за послугу не може бути менше 100 гривень. Виходить, що навіть у разі необхідності перевірки на справжність лише однієї купюри все одно потрібно буде віддати 100 гривень, як і за перевірку 200 банкнот. Якщо купюр більше 200, то за кожну наступну (починаючи з 201-ї) треба заплатити 50 копійок.

На інкасо приймають банкноти, які мають такі дефекти:

розірвані чи розрізані на частини;
пошкоджені елементи дизайну та захисту;
змінений первісний колір паперу чи зображень.

Яка комісія за інкасо в інших банках

Послуга інкасо доступна в інших банках країни, і комісія за послугу в установах не однакова. Наприклад:

у Райффайзен Банку комісія за обмін банкнот становить 7% від суми та 0,35-1 грн за кожну купюру в разі необхідності встановлення її платоспроможністі;
у MTB-Bank комісія за обмін становить 20%, а за перевірку кожної банкноти слід заплатити 30 коп. (мінімальна сума – 20 грн).

Джерело.