facebook

Це все-таки відбудеться: українцям назвали розмір індексації пенсій у 2024 році

Передбачається, що виплати зростуть, і українцям навіть назвали відсоткове співвідношення

Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини щодо індексації пенсій на 2024 рік. Відомо, що Кабінет Міністрів України цього року проведе індексацію пенсій. Передбачається, що виплати зростуть на 13%.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак із посиланням на попередні розрахунки.

“На 2024 рік у нас також передбачається індексація. Точний розмір буде розрахований, виходячи з показників макроекономіки, які ми бачитимемо на середину лютого. Але, попередньо, ми очікуємо зростання приблизно на 13%”, – заявила Дар’я Марчак.
За її словами, у такий спосіб пенсіонери будуть захищені від негативного впливу зростання споживчих цін.

Заступник міністра додала, що у 2022-2023 роках індексація пенсій перекрила та перевищила рівень зростання інфляції та зарплат.

Віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко попереджала, що Україна може бути змушена відкласти виплату зарплат держслужбовцям та пенсій мільйонам громадян, якщо ЄС та США не нададуть обіцяної фінансової допомоги на початку 2024 року.

З 1 січня 2024 року в Україні підвищили розміри прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати згідно із законом про державний бюджет. Таке збільшення є підставою для перерахунку пенсій певним категоріям громадян.

Джерело.