facebook

ТЦК штрафують українців на 17 000 гривень: адвокат пояснив, чи правомірні такі дії

Адвокат пояснила, наскільки правомірними є штрафи від Територіальних центрів комплектування.

В мережі з’явилася інформація про те, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки почали виписувати українцям штрафи у сумі від 17 тисяч гривень через порушення в їх документах. В чому насправді причина штрафів — детально розповіла адвокат.

Деталі
За словами адвоката, Територіальні центри комплектування виписують штрафи у розмірі 17 тисяч гривень за ламінування приписного. Вона пояснила, наскільки такі штрафи є правомірними та чи можна цьому протидіяти.

Однак після того, як була висловлена незгода в письмовому вигляді військовозобов’язаним, а також з посиланням на статтю 211 де вказано, що при пошкодженні, втраті або відсутності документів — передбачено штраф у розмірі від 510 до 850 гривень. Тож штраф у розмірі 17 тисяч гривень є абсолютно безпідставним.

Тож адвокат радить українцям наступне:

висловлювати свою незгоду стосовно постанови про штраф;
не підписувати жодних документів в ТЦК без присутності адвоката;
не соромитися оскаржувати рішення ТЦК в суді.

Що ще потрібно знати

Також адвокат наголошує на тому, що в жодному разі не варто ламінувати свої документи, щоб уникнути штрафу не лише від ТЦК.

Особливо уважним слід бути з військово-обліковими документами. Оскільки вони вважаються недійсними після ламінування. І за це порушення доведеться сплатити штраф. При цьому достатньо відкрити нормативно правові документи, щоб дізнатися суму штрафу. Покарання за ламінування документів передбачає штраф у розмірі від 510 до 850 гривень, але ніяк не 17 тисяч гривень.

Джерело.