facebook

ТЦК винайшло просто революційний спосіб того, як не допустити, щоб призовник став ухилянтом. Про це ноу-хау під час вручення повісток розповів адвокат Роман Сімутін.

Як інформує “РадіоТрек”, експерт наводить реальну ситуацію: 5 грудня чоловіку вручили повістку, якою зобов’язали прибути наступного дня й одразу дали підписати повідомлення про розгляд адміністративної справи й теж на 6 грудня.

Тобто, якщо він не прибуде на визначену дату, то щодо нього винесуть постанову та визнають винним за ст. 210-1 КУпАП “Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

“Суть прийому наступна: якщо ти не прийдеш, тоді ми на тебе складемо постанову. А ти ж, імовірно, не прийдеш, тому ще й постав завчасно підпис і ми тебе покараємо в разі неявки, бо ти потенційний порушник. Такий собі превентивний удар”, – пояснює адвокат.

Таким чином виходить, що повістка вручається у спосіб, не передбачений законодавством – ТЦК без остраху змушують підписатися під документом про вчинення порушення у майбутньому.

Крім цього, на документах, які вручали чоловікові, значився не підпис начальника ТЦК, а звичайне факсиміле, тобто начальник не підписував їх вручну, як то треба відповідно до закону. На світлині видно, що підписи на цих “папірцях” ідентичні, навіть закарлючки однакові.

Постає питання – чи можна у такому випадку скасувати постанову та штраф?

Адвокат запевняє, що можна, але при умові, що все буде зафіксовано належним чином, а ще краще – зафільмовано.

Джерело.