facebook

Українців закликають підготовитися до можливих негативних наслідків: ситуація вкрай напружена

В Україні ймовірність масованих обстрілів з боку російських агресорів наразі дуже велика. З урахуванням того, що найближчими днями синоптики прогнозують значне зниження температури повітря, варто підготуватися до нових ракетних атак, через які можливі блекаути.

З попередженням про це до українців звернулася керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня, Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу “Дніпро TV”, пише Znaj.ua.

За її словами, країна може очікувати нових обстрілів, особливо у зв’язку з сильним зниженням температури, що наближається. Спокій та звичне життя людей може порушитися дуже раптово, у чому всі ми в черговий раз переконалися 2 січня. Тому кожному важливо підготуватися до наслідків масованих обстрілів: зникнення електроживлення, водопостачання, тепла.

Наталія Гуменюк зазначила, що робити прогноз щодо майбутніх обстрілів – справа невдячна, але, як показує аналітика, в Україну насуваються холоди, а це означає, що не можна виключати ймовірність атаки. Серед намірів ворога – тиск на наше енергетику.

Українці мають застосувати запобіжні заходи, які допоможуть пом’якшити можливі негативні наслідки ймовірних атак та зберегти стійкість у разі виникнення кризових ситуацій.

Рекомендується:

в жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги;
підготувати “тривожну валізку”;
запастися продовольством, водою, зарядними пристроями тощо.

Джерело.